• Brazylia - Campo Alegre, 250g

Jest zbalansowana. Ma w sobie delikatną cytrusową kwasowość, kremowe body i orzeźwiający finisz. To dla nas wyjątkowa kawa, bo od niej rozpoczęliśmy Autor Coffee. Absolutny nr 1.

46.00
szt.
Czas wysyłki natychmiast
Cena przesyłki 0
Paczkomaty Inpost 0
Kurier Inpost 11.9
Kurier DPD 11.9
Dostępność 20 szt.
Waga 0.25 kg

Noty degustacyjne: 

  • kremowe body 
  • delikatna cytrusowa kwasowość
  • orzeźwiający finisz

Jest zbalansowana. 

Charakteryzuje się naturalnie słodkim profilem z nutami miodu, brązowego cukru i czekolady. 

 

To wyjątkowa kawa. Była pierwszym workiem zielonego ziarna w Autor Coffee. Absolutny nr 1.
100% arabika, pochodzi ze zbiorów 20/21 roku.

Kawa z regionu z kawowego Chapada Diamantina, w Piatã (Bahia, północno-wschodnia część Brazylii).

 

Za produkcję odpowiada Amarildo Corsi. Prowadzi on w Piatã farmę Campo Alegre.
Jest to odmiana Catuai rosnąca na wysokości 1377 m n.p.m.


Terroir i warunki naturalne regionu jak wysokość i kwasowość gleby, nasłonecznienie, niewielkie opady i niska temperatura przyczyniają się do produkcji przez niego kawy wysokiej jakości. 

 

 

Brazylia Campo Alegre Autor Coffee

 

Kraj: Brazylia

Region: Chapada Diamantia

Farma: Campo Alegre

Sposób obróbki: natural (na sucho) połączony z procesem fermentacji.

Ocena importera: 89 punktów

Stopień palenia: jasny

Przeznaczenie: metody przelewowe (drip, chemex, aeropress, metody przelewowe).

Waga:
250g

Data palenia: planowana - pierwszy tydzień stycznia 2022 

 

Gramatura:
Wysyłamy kawy w ziarnach.
Jeśli wolisz mieloną to 
proszę napisz w uwagach do zamówienia.

 

Brazylia Campo Alegre Autor Coffee

 

W Autor Coffee wybieramy kawy wyraziste.
Szukamy w kawie odważnych nut owoców przy zachowaniu równowagi pomiędzy słodyczą, goryczą, a kwasowością.

Kawę wypalamy w jasnym lub średnim stopniu, co pozwala nam zachować jej walory smakowe.

Intensywnie wspópracujemy z palarnią kawy, aby konsekwentnie zwiększać propozycję dostępnych kaw. Nawiązujemy współpracę z importerami ziarna. Wybieramy zaufanych dostawców. Wiemy, skąd pochodzi nasza kawa i mamy pewność, co do jej procesu obróbki oraz transportu.

Przywiązujemy wagę do pakowania i logistyki dostaw. Staramy się, aby nasze działania były możliwie najbardziej wydajne i najmniej szkodliwe dla środowiska.

W specjalnych odcinkach naszego Podcastu o kawie podpowiadamy jak przygotować lepszą kawę.